שוכר שהשאיר רהיטים וחפצים

שאלה:

שוכר דירה לשנה, שהשאיר רהיטיו וחפציו אחרי תקופת השכירות שבחוזה (אך לא השתמש בדירה), עד שהגיע שוכר אחר, האם צריך לשלם שכירות על זמן האחסון בדירה ? מלא/חלקי ?

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר שהמשיך לדור אחר זמן השכירות דינו כדר בחצר חברו שלא מדעתו, ואם החצר אינה עומדת להשכרה, פטור השוכר. ואם הותנה בחוזה שעל כל תוספת יום ישלם כו"כ, חייב לשלם.

בשאלה הנ"ל שהשאיר חפצים בדירה ולא דר בה, ולא מנע שום שוכר מהשכרת הדירה, לא ניתן לחייב על כך – משום שהחצר אינה עומד להשכרה עבור זה. וגם אם פורש בחוזה על ימים נוספים, היינו דוקא אם השוכר ידור ולא עבור חפצים. ולכן השוכר פטור, ונכון שיפצה מעט את המשכיר עבור אכסון הרהיטים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשלום הארנונה זהה – ועל המשכיר לשלם, כיון שלא נהוג לשכור עבור הרהיטים, וגם אם יש לחייב, הוא רק סכום שמלי.