יש בעיה להטיל תכלת בציצית?

שאלה:

האם יש מי שאוסרים ללכת עם תכלת בציצית או שרק יש אומרים שאין ענין

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור בלבישת תכלת, אלא שמבחינה השקפתית יש שאומרים שיש לנו לדבוק במנהגי אבותינו עד שיוכח אחרת, כי אם נשנה מנהגינו עם כל משב רוח, בסוף נפסיד דברים חשובים. איני מביע דעה אלא רק מציג את ההשקפה הנ"ל. ואגב יצא לי להווכח בזה ממש… יש לי ידיד שבנו התחבר לנושא של התכלת והתחיל ללבוש ציצית עם תכלת. לימים אותו נער נשא אשה תימניה והופיע בבית הכנסת עם הטלית בצורת העיטוף של בני תימן, שכל הציציות קדימה… הרעיון הוא אחד, כשלא מבינים שמנהגים זה דבר מקודש, אז כל מה שמוצא חן מתקבל בברכה… ברור הרי שאין טעם לבן אשכנז להתעטף כמו בן לעדת תימן ולהיפך, ולכן גם אם יש משהו בתכלת, יש לנו רתיעה טבעית מלגעת בקודש.

ערב טוב.

עכ"פ מי שלוקח תכלת יקח מורקס ולא של ראדזין, וראה בענין זה כמה מאמרים כאן באתר.