ציצית גזולה שהתערבה בחוטים כשרים

שאלה:

שלום רציתי לדעת חוטין של ציצית גזולים שנערבו בכשרות מה דינם ומקורות לזה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מה שצריך הוא להוציא את כמות הציציות הגזולות מהחבילה, ולא משנה אם עלו בידו אום שנגזלו או חוטים אחרים, העיקר שאותו מספר שהיו הוציא לחוץ, והנותר כשר למצוה.

מקורות:

כך כתב בס' לקט הקמח החדש סימן יא אות לב:

אחד קנה אגודה אחת של ציצית מן הרוכל המחזר בעיירות, וכשהלך משם מצא עוד אגודה אחת של ציצית שבלא ספק נאבדה מן המוכר הזה, והניחה אצל האגודה שלו, ועכשיו אינו מכיר איזו היא האגודה שלו, ומסתפק האם יכול ליקח אגודה אחת מהשתים שלפניו, ולקיים בה מצות ציצית:

עיין בבית שמואל (אבה״ע סי׳ לה ס"ק טו) דאם נתן לשליח כסף לקדש בו את האשה, מותר השליח להחליפו בכסף אחר שלו, דאין בזה קפידא. ולדעתי כן הוא בכל שאר דבר שהוא שווה בערכו ממש, דלא הוי בחילופיו משום גזל, דהוא בכלל 'זה נהנה וזה לא חסר'. ולכן שפיר יכול ליקח אגודה אחת מביניהם ולקשור בה את הציצית, ולהניח האחרת תחתיה (שו״ת לבושי מרדכי מהדו"ת סי׳ טו). וכן כתב בשו״ת יד יצחק (ח״ג סי׳ שח) להתיר מטעם אחר ע"ש.