להטיל ציצית בחולצת שרוולים משוריינת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ברצוני להטיל ציציות בחולצה.

תיאור החולצה:
1. סוג של מעיל מגן לאופנוענים. אבל זה לא מעיל. מעליה לובשים חולצה נוספת, או מעיל.
2. עשוייה מרשת. שרוולים ארוכים. ריצ' רץ' מקדימה. מצופה במגניי חזה, גב וזרועות.
3. כמו כן, מחובר מאחורה חגורת גב, שסוגרים מקדימה עם סקוטץ'.
4. החולצה די צמודה לגוף
5. מגן הגב:
5.1 מחובר דרך קבע לחולצה, ע"י כפתורים, אבל בעיקרון ניתן לא להשתמש בו.
5.2 הוא מכסה את כל הגב. ניתן לעשות חיתוך של החולצה מאחוריו, כמו החתך בגב בחליפות, אך לא יראו את זה.
6. בצידי החולצה, אין מגינים, וניתן לחתוך שם.

הבעיות שנתקלתי בהן:
1. הריצ' רץ': מכוון שהחולצה נפתחת מקדימה (כמו חולצת כפתורים) איך בכלל ניתן ליצור ארבע ציציות? אולי ע"י חיתוך יחיד לרוב גובהה של החולצה? שמעתי שלכן יש שמעגלים פינה בגב של מעילי רבנים. אצלי, כאמור, יש מגן גב, אבל אפשר לחתוך בצידי החולצה, רק שזה יהיה ציצית לא סימטרית..
2. חגורת הגב: לכאורה, היא "מחבלת" בכל חיתוך שנעשה. מפני שהיא מקיפה וקושרת את היקף החולצה.

האם וכיצד אפשר להפוך את החולצה הנ"ל לציצית?
תודה רבה על העזרה!

תשובה:

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי ממש איך זה נראה, אבל לא נראה לי כלל שניתן להפוך זאת לציצית, הן משום שזה רשת ואין לזה חשיבות בגד, הן משום שחלקים ממנו מתחברים בלחצנים וכדומה ואינם ממש חלק ממנו, וגם כלל לא הבנתי את כל הענין, הרי בלאו הכי לא לובשים בגד כזה כל הזמן ואתה ודאי רוצה להיות עם המצוה כל היום, לכן חשוב שיהיה בגד ממש כמו שצריך תחת החולצה ובו לקיים את המצוה לאורך כל היום.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    1. מדובר על רשת עם חורים ממש קטנים.
    2. לובשים את זה כל היום, במקרה דנן.
    אשמח אם הרב יוכל לעיין שוב בשאלה, מפני שחם מאוד לנסוע כל היום עם הרבה שכבות.
    תודה שוב.

    הערות:

    1. יש לי סינון רימון, והצלחתי לראות מיד דוגמאות בחיפוש "armor jacket", כגון: אמזון –
    https://www.amazon.com/HEROBIKER-Motorcycle-protection-Motocross-Protector/dp/B06XQ1GNPJ

    2. ידוע לי שהסינון של הרב חוסם שיתוף תמונות, אך בכל זאת צילמתי את החולצה:
    https://photos.app.goo.gl/L4R6ahdZfeT8SYDc6

  2. אני מניח שלמרות שהרשת צפופה זה לא מצב שהיית מוכן ללכת עם בד כזה בלי שו בגד תחתיו ומעליו, ולכן חסר בהיות בגד והחמירו הפוסקים שלא להשתמש בו לציצית, ראה פסקי תשובות סי' ט הערה 11. גם מורכב מאוד ליצור כאן ארבע כנפות בגלל הריץ רץ

  3. אוקיי.
    תודה רבה!
    למרות שלא ממש הבנתי לגמרי מדוע יש בעיה בציצית בחולצת רשת, למרות שקיים דבר שכזה (ציצית לקייץ) כבר הרבה שנים (וגם כאן באתר אישרו ללבוש את זה).
    שבת שלום, ושה' הטוב ירחם עלי בכלל עמו ישראל.