מגע לאחר חופת נידה

שאלה:

שלום וברכה,
ראש לכל – תודה גדולה על מלאכתכם הברוכה כל כך במענה מהיר ורגיש לשאלות הלכתיות.
בנוסף – שאלתי היא :
כלה שבאופן מאוד לא מתוכנן נטמאה ביום שישי האחרון ואמורה להתחתן ביום רביעי הקרוב, התקשרה אליי בסערת רגשות קשה. לאחר שהסברתי לה שחופת נידה איננה דבר נורא כל כך והרגעתי אותה, על ידי הסבר ההלכות, היא בכל אופן התחננה שאברר :
האם יש איזו שהיא דרך להתיר החזקת ידיים של החתן והכלה (ורק את זה !) בסיום חופת נידה, בדרכם לחדר ייחוד (ששם כמובן, ינהגו על פי ההלכות המסויימות המתחייבות מחופת נידה).
הכלה מתקשה לדמיין את המעמד המביש מאוד, לתחושתה, של ירידה מהחופה, כשכל הקהל יבחין שכנראה היתה כאן חופת נידה.
הזוג כמוגן מקבל על עצמו את כל פרטי ההלכות במעמד החופה ולאחר מכן, אך נפשה בבקשתה לברר, האם ניתן לחסוך להם את מה שהם מרגישים כמבייש.
האם ניתן להתיר זאת משום החובה לשמח חתן וכלה ולא חלילה,
שיתעצבו, האם ניתן להתיר משום חובת השמירה על 'כבוד הבריות' ?

אודה מאוד לתשובתכם.
יישר כוח גדול.
מלכה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה כל דרך להתיר זאת, נתינת היד הזו היא לא רק פוגעת בדיני ההרחקות הנהוגים בין איש לאשתו הנדה, אלא היא גם מגע של חיבה שדינו חמור הרבה יותר. אמרי לה שהיום מקובל מאוד אצל הרבה זוגות שהולכים כך אחר החופה גם כשאינה חופת נדה, ומלבד זאת אין כל פשע בכך שהחופה היא חופת נדה, לא צריך להתבייש אלא בעבירות שעושים, ולא במצוות.

מזל טוב ושירבו שמחות.