היזק בחצר ממזגן של שכנים

שאלה:

אני גר בקומה -1 ויש לי חצר ויש לי הרבה שכנים שמטפטפים לי מזגן וזה גורם שם לצמחים ועוד נזק
כמו"כ על המזגנים יש יונים וגורם להרבה לכלוך
1) האם אני יכול לחייב אותם שיסדרו את הניקוז של המזגן
2) האם אני יכול לחייב אותם שישימו דוקרנים על המזגנים שלהם כדי שלא יהיה לי לכלוך וכדומה

ובצורה פרקטית איך כדאי ורצוי לפנות לשכנים או שבכלל לא כדאי להתחיל ולריב איתם על זה
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

זכותו של בעל החצר לבקש מהשכנים שיסיטו את הצינור של מי המזגן שלא יטפטף לחצרו. ואם עבר זמן וראה ולא מחה בהם, נחלקו הפוסקים האם נחשב לחזקה.

יונים שמתיישבים על המזגן ומלכלכים את המרפסת של השכן, יכול בעל המרפסת לדרוש שישימו דוקרנים על גבי המזגן כדי למנוע ביאת היונים.

יש לדעת ולהכיר את השכנים, האם הם אנשים הגונים ויישמעו להערות, או שיתנגדו.

בהצלחה.

מקורות:

לדרוש להסיר את טפטוף המים למרפסת – ראה שו"ע חו"מ סימן קנג סעיף ו.

יונים שמלכלים – ראה שו"ע סימן קנה סעיף לט