סכסוכים משפחתיים

שאלה:

יש לנו בעיה משפחתית. שתי הגיסות לא מסתדרות יש בניהן קנאה עזה וכל המרירות שלהן והתלונות מופנות כלפי אמי כל פעם שיש איזה שמחה אחת מהן מקלקלת בהתנהגות שלה ויוצרת סכסוך. הבעלים שלהם(אחיי)חלשים ופוחזים חסרי עמוד שדרה ומאפשרים לנשותיהם להמשיך בהתנהגות חסרת הבושה. הבעיה שזה דפוס של שנים רבות וכל פעם יש איזה עלילה וזה לא נפתר. מה עושים אמי ממש מיואשת ומושפלת גם אבי. אודה לעזרתכם

תשובה:

שלום רב,

ניכר מדברייך שהאחים עצמם לא יוכלו להנמיך את גובה השנאה.. למרות שאין ספק שהם עצמם הסובלים מהמצב שנוצר יותר מההורים. אבל אולי המפתח נמצא אצל האמא. היא צריכה לאזור אומץ, ולומר לשתיהן, שהיא דורשת מהם באופן חד משמעי שלא יערבו אותה עם סיפורים אחת על השניה. כלומר, לא להמתין להזדמנות הקרובה שאחת תתקשר ותספר כך וכך וכו', אז המשמעות תהיה כאילו היא מצדדת בעמדה של השניה. כלומר, אם הראשונה תספר וכו', והאמא תאמר לה מיד: סטופ! זה יתפרש כאילו היא מצדדת בשניה, ואז השנאה רק תגבר. אלא האם עצמה צריכה ליזום מכתב יפה ובו היא כותבת לכל אחת באופן אישי שהיא מאד מאד מעריכה אותה וכו', אבל היא החליטה שאינה רוצה בשום אופן לשמוע תלונות אחד על השניה. ואולי אז השכל יגבר על רגשי השנאה, והשנאה והקנאה יפחתו.