שינה במיטה אחת בלילה שהוא עונת הווסת

שאלה:

האם מותר לישון במיטה אחת בלילה של עונת ההפלגה/יום החודש/בינונית ?
והאם מותר כשהלילה הוא עונת האור זרוע של עונות אלו ?
והאם יש הבדל בתשובה בין עונה בינונית לשאר העונות ?
ובמידה שבעונת האור זרוע מותר אבל בעונה עצמה אסור הרי אנו קמים מהשינה אחרי הנץ החמה ונמצאנו ישנים במיטה אחת גם בעונה עצמה..
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

לגבי חיבוק ונישוק ביום הפרישה נחלקו הדעות, השלחן ערוך בסי’ קפד סעי’ ב מתיר, וכן הביא שם הפתחי תשובה בשם הרדב”ז ושהוסיף שאין להוסיף חומרות מדעתנו, אולם הט”ז שם אוסר וכן הביא שם מחמיו הב”ח שהמחמיר תבוא עליו הברכה, וכן המנהג להמנע. שאר הרחקות כמו הושטת חפצים וכו’, לא נוהגים ביום זה. שינה יחד במיטה או מיטות צמודות אסורה, כפי שפסק בשו”ע הרב שם. מסתבר שבעונת אור זרוע יש להקל אבל לא באופן שקמים אחרי הנץ החמה.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. יש בזה 3 חומרות, א. שיטת החוות דעת ב. שיטת הכרתי ופלתי. ג. שיטת הט"ז.
    זה יוצא ספק ספק ספיקא, האם אלו המחמירים על הספק הראשון של החוות דעת, צריך לחשוש גם על השאר?

  2. דומני שכך המנהג הרווח. כמובן ככל שמדובר בחומרות כל אחד מחמיר עד כמה שנראה לו, אבל נראה שהמנהג הרווח לחוש ביום הל"א כביום הוסת. לגבי חיבוק ונישוק בעונת אור זרוע יש בזה דעות חלוקות ובבדי השולחן נראה שמיקל בזה.