הדלקת נרות חנוכה במקום שאינו ראוי לברכה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב יש לי שתי שאלות שאינן קשורות אחת לשנייה.

1) ישנם הרבה מדרשי חז"ל ברצוני לשאול האם כל מה שהם כתבו הגיע במסורת ממעמד הר סיני או שהם חידשו זאת בעצמם?
2) אני אחראי על פרוייקט לקירוב נערים ובחנוכה אקח אותם לסלון מתחת לבניין שאנו גרים בו (בניין קומות עם עוד דיירים) ושם אנו עושים את המפגש. ברצוני לשאול האם אני יכול להדליק להם נרות חנוכה והאם מותר לברך בסלון של הבניין? (חשוב לציין שאני כבר אדליק לפני בבית שלי)

תשובה:

שלום וברכה,

  1. בחז"ל יש שני דרכים: האחד דברים שקיבלו איש מפי איש במסורת עד משה רבינו. שתים, דברים שלמדו על פי כללים שבידם, כמו י"ג מידות שהתורה נדרשת בהם, ובמלבי"ם כתב שאלו כללים אבל למעשה יש תרי"ג פרטים בדרכי הדרשות, שעל פיהם למדו חכמים דבריהם.
  2. כבר השבתי לך על שאלה זו בשבוע שעבר, שאין כל אפשרות לברך במקום שאינו חייב בברכה, יש לך אפשרות להזמין אותם אליך הביתה להדלקה ואחר כך תרדו לאותו אולם לערוך שם את המסיבה, וכתבתי לך שאפילו אם תדחה לצורך זה את ההדלקה בבית לשעה מאוחרת יותר בערב זה גם בסדר.

בהצלחה רבה