תבנית חלבית על פלטה בשרית שאינה נקייה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה ותודה רבה!
שאלה בעניני בשר חלב
יש לי תבנית של תנור חלבית שאפיתי בה דג ושמתי אותה על הפלטה. בסעודה שלפני , נשפך מעט חמין- בשרי על הפלטה ונשאר סימן, אני הנחתי את התבנית על אותו החלק המלוכלך.
אציין שלפני הדג היה בתבנית קצת שמנוניות, כנראה ממאכל חלבי שהיה בה לפני כן- רוב הסיכויים בורקס חלבי. (אני שמתי את הדג בתבנית על נייר אפיה ולא טרחתי לנקות עוד, כי חשבתי שממילא זה לא יצא ותמיד יש שמנוניות על התבניות.) שאלתי – 1.מה דין התבנית ?
2. מה דין הפלטה? 3. מה דין הדג?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהרוטב של החמין שנשפך היה כבר שרוף לגמרי ולא ראוי למאכל, וכן יש להסתפק לגבי השמנונית האןם אכן היתה חלבית, אולי זה מבורקס חלבי ואולי לא, וגם אם כן זה בא מהבצק שאינו ממשות חלב אלא בלע טעם מהגבינה שבתוכו, ונשמע שניקו את התבנית אלא שזו שמנונית שלא יורדת [?], לכן אין לאסור את התבנית לגמרי וגם לא את הדג, אפשר לאכול את הדג, אבל את התבנית והפלטה יש להכשיר, את התבנית בליבון קל, לנקות היטב היטב [עם סקוצ' וסבון ומסיר שומנים], להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואז להכניס לתנור החלבי ולהפעיל חצי שעה ריק. ואת הפלטה יש לנקות היטב להפעיל אותה ריקה ולערות מים חמים מהקומקום [ולהזהר שלא יגיע לחיבור החשמלי חלילה].

להבא חלילה להניח פלטה חלבית על הפלטה גם אם היא לא מלוכלכת כיון שהיא בשרית, אא"כ שמים נייר כסף מפריד.