הנהגות בהריון מבחינת נידה

שאלה:

אישה שעשתה השבוע בדיקות דם והתוצאה הראתה שהיא בהריון.
האם הרב יכול להסביר מה נדרש מהאישה לעשות החל מהשלב הזה לעניין נידה וטהרה.
1.האם מעכשיו היא צריכה לעשות בדיקות טהרה?
2. האם היא צריכה לבדוק כתמים?
3. האם מותרת לבעלה?
4. האם כדאי להימנע מתשמיש בחודשים הראשונים להריון?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותינו שהכל יעבור בקלות ובבריאות.

אין כל משמעות כרגע לענין זה מבחינת דיני נדה, כל דימום מהרחם אוסר, גם אם אינו וסת ממש, כמובן בכפוף לדיני כתמים. בנוגע לשאלותיך.

  1. אם יהיה דם יש מה לבדוק, אם לא אין הליך טהרה, אלא שיש לפרוש לפי הוסתות הקודמות.
  2. לא הבנתי מה זה לבדוק כתמים.
  3. אם היא טהורה ולא היה דימום, למה לא?
  4. בגמרא הובא שבג' חודשים ראשונים לא טוב לולד התשמיש, אבל למעשה המקובל שרק בהריון בסיכון וכדומה מקפידים על כך ולא באופן סטנדרטי.

במקרה ויש לך וסת קבוע ליום מסויים, הוא אינו קיים בהריון, אבל אני מניח שאין לך וסת כזה.