יין לפסח במיכלים שנעשה בהם בירה

שאלה:

שלום.
אני מעוניין לייצר יין במיכלי פלסטיק שאדם לא דתי ייצר בהם בעבר בירה,מה לגבי חמץ? האם היין יהיה כשר לפסח?
בנוסף,האם קיים חשש יין נסך? וכיצד יש לשמור על היין במהלך כל תקופת התסיסה והיישון,אני מתכווין לשמור עליו בבית,האם צריך לנעול אותו או שמספיק שהוא מכוסה?

תודה רבה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן לייצר יין כשר לפסח במיכלים שבלעו טעם של בירה, שכן הכלל הוא שכבוש כמבושל, ואם הבירה או היין אחר כך שוהים במיכל 24 שעות זה מפליט ומבליע טעם. ואף שמדובר בטעם פגום, שהרי הכלי אינו בן יומו, נחלקו בזה הדעות, למנהג בני ספרד, כלי חמץ שאינו בן יומו, כלומר שלא בישלו בו חמץ ב24 שעות האחרונות, מה שהתבשל בו מותר באכילה בפסח, למנהג בני אשכנז החמירו בענין זה בחמץ יותר מבשאר איסורים, שאף שהסיר אינו בן יומו אסור לאכול, וכשם שאסרו חמץ בפסח אפילו במשהו, ראה משנה ברורה סי’ תמז ס”ק נח. ומכל מקום גם לספרדים זה לא לכתחילה.

אם עשה רק בירה אין חשש של יין נסך, אבל אם עשה גם יין זו בעיה.

לשמור בבית, אם יש שם אפשרות לקירבה או מגע של גוי או אדם שאינו דתי, צריך חותם בתוך חותם, שלא יהיה חשש מגע אסור.