כתמים בהנקה

שאלה:

שלום לרב!
אשתי מניקה כבר שנה וחצי וראתה עכשיו כתמים קטנים מגריס על צבעוני. כמו כן ראתה מראה אדום פחות מגריס בניגוב. מה עלינו לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ההלכה: בנוגע לבגד הצבעוני אין מקום לחשש, כי זה כתם על בגד צבעוני.. בנוגע לקינוח יש בזה כידוע דעות חלוקות, אם שהתה בין הטלת מי הרגלים לקינוח כחצי דקה, אין חשש, כיון שזה פחות מגריס, אבל אם קינחה מיד, רבים החמירו לחשוש להרגשה ולאסור, והמיקל יש לו על מה לסמוך, הגר"ש וואזנר אסר זאת וכך אנחנו רגילים להורות, וראה בבירורים שבסוף ספר מראה כהן שהאריכו להקל , וכל אחד יעשה בזה כהוראת רבותיו.

אולם, כיון שכפי שאני מבין יש כאן ריבוי כתמים, יש לחשוש שאכן הצפוי אירע… בזמנינו הנקה לא מחזיקה שנתיים, ולמעשה בדרך כלל תוך שבעה שמונה חודשים נשים מקבלות מחזור, אם אצלכם זה החזיק שנה וחצי זה בהחלט מעל הממוצע, וכנראה מתחיל משהו, ולכן כדאי לשים לב אם משהו מתחיל כדי שלא להכשל.

רוב נחת ויום נעים.