לא הסירה את שיער הערווה לפני הטבילה

שאלה:

אנו אשכנזים ואישתי באופן קבוע מגלחת שערות הערווה לפני המקווה באופן קבוע רציתי לשאול אם היא שכחה פעם האם זה חציצה ומצריך טבילה חוזרת או היות ואנו מבני אשכנז אז זה לא מעכב הטבילה על אף שעושה זאת בצורה קבועה

תשובה:

שלום וברכה

בברכי יוסף סי' קצח מביא מס' אדמת קדש שהחמיר לומר שכיון שהיא מקפידה תמיד להסיר נחשב הדבר גם בדיעבד כחציצה וצריכה לחזור ולטבול, אולם הברכי יוסף עצמו חולק על דבריו, וכתב שאם חפפה היטב ואין שם ליכלוך, מצד השיער עצמו אינו חוצץ בדיעבד, וראה בשיעורי שבט הלוי שנראה שמצדד להקל כדעה זו. מדברי החתם סופר יו"ד סי' קצה נראה שיש להחמיר בזה [הוא דן שם לגבי שיער הראש, וכתב שאלו הנוהגות להסירו לפני הטבילה, יש לחוש שהוא חציצה להן, משום דכל העומד לקצוץ כקצוץ דמי]. אמנם לדינא אחר שכבר טבלה ולנה עם בעלה ודאי אין להחמיר.