ברכה על מצה בשאר ימי השנה

שאלה:

בסד
לכבוד הרב
רציתי לשאול על איזו כמות של מצה שמורה מברכים מזונות ועל איזו כמות המוציא (אם זו כמות של מצה אחת מטוגנת?)
יש לציין שאנו נוהגים לפי מרן הרב עובדיה זצ"ל.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

מזונות ברכים אפילו על פירור. על המחייה על חצי מצה ויש אומרים שני שליש מצה, אבל נהגו כבר בחצי. ברכת המזון – שתי מצות.

כמובן בני אשכנז מברכים על מצות ברכת המזון כבר בחצי מצה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.שאלתי הייתה לגבי מצה שמורה (שאני משערת שמשקלה וכובדה יותר ממצה רגילה) על איזו כמות מברכים על המחיה ועל איזו המוציא?
    תודה רבה.

  2. מצה שמורה זה מצה רגילה, אלא ששמרו עליה משעת הקצירה של תחמיץ. כוונתך כנראה למצה עבודת יד, שם שיעור כזית הוא בערך בשליש מצה, ממילא במצה אחת שלמה ועוד קצת כבר יש חיוב ברכת המזון, תלוי בגודל, הן לא אחידות… לא בעובי ולא בקוטר.