ברכה על טלית של ציבור / גוי שותה מהבדלה?

שאלה:

שלום הרב!
1) על מה צריך להקפיד בקריאה מינימלית בתורה. (כגון לעצור בסוף פסוק וכדומה) מה מעכב?
2) שופר שנפל מהבימה בשבת האם מותר להרימו?
3) יש בבתי כנסת בחו"ל טליתות לכל מי שמגיע. האם אפשר לברך על הטליתות הללו?
4) הטעמת יין במוצאי שבת בתשעת הימים , האם מותר להטעים לגוי?

תשובה:

שלום וברכה

  1. כמובן יש לעשות כל מאמץ שיקרא אדם הבקי בטעמי המקרא ויקיימו המצוה כתיקונה. בדיעבד טעמי המקרא אינם מעכבים, והעיקר לקרוא את המילים נכון ולא לעשות טעויות בהגייה שמשנות משמעות.
  2. השופר הוא מוקצה ואין להרימו, אלא לדחוף עם הרגל למקום שלא ינזק.
  3. טלית של ציבור ניתן לברך עליה, היא נקראת טלית של שותפים, ולא טלית שאולה, אבל יש לבודקה היטב מצוי יותר שתפסל.
  4. בודאי שלא, רק אדם שמחוייב בברכת בורא פרי הגפן ראוי לשתיית הכוס של ההבדלה, כשאין מישהו פחות מגיל מצוות המבדיל עצמו שותה.