איתור נעדרים בשבת

שאלה:

שלום רב.
ארבעה ימים לאחר שנעדר, אותרה גופתו של תלמיד הישיבה אליהו אדלר ז"ל מירושלים, לפני צאת השבת ע"י המשטרה.
זק"א בהוראת הרבנים הפסיקו את החיפושים בערב שבת.
מעניין אותי לדעת מהם המקורות ההלכתיים לפסיקת הרבנים להפסיק את החיפושים ע"י זק"א (שנמשכו ע"י המשטרה וצה"ל).

בברכה

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שהשיקולים היו ניתוח המצב והסיכוי להישרדותו, ולכן הם הגיעו למסקנה שאסור לחלל שבת. כלומר, אם היה להם אחוז קטן שהבחור חי אני בטוח שהיו מחללים עליו שבת כפי שהדין מורה.

שנתבשר בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    שאלה נוספת, באותו ענין.

    מה דינו של מת מצווה בים ביום שבת?
    חייל/שוטר דתי בפעילות מבצעית ששט בים בהיתר בשבת או רואה מהחוף גופה צפה בים האם מותר לו לחלל שבת כדי להעלות אותה לסיפון בהנחה שאם ישאירו אותה עד צאת שבת יתכן שתעלם למצולות/תאכל ע"י הדגים ולא ניתן יהיה להביאה לקבר ישראל.

    בברכה
    שי

  2. למעשה כל סימן שיא בשו"ע עוסק בשאלה זו, וכיון שאני מכיר אותך כת"ח צעיר הנהנה ללמוד, קח לך אתגר לגבש משם את כל פרטי הדינים בזה. בהצלחה.