נכרי בשבת

שאלה:

מהו דין עובד תאילנדי לעניין שבת? ב. האם מותר לו ללכת לעבוד אצל מישהו אחר, כגון חבר בישוב בשבת? ג. האם מותר "להשאיל" לו ביום שישי כחצי שעה קודם שבת כלי עבודה ד. אם הוא עובד אצל החבר עם הכלים שאני נותן לו, האם אני עובר על לפני עיוור לא תתן מכשול ?

תשובה:

שלום וברכה

א. לא הבנתי את השאלה, יש ריבוי פרטים בענין זה. ב. ודאי אסור לו לעבוד אצל החבר אלא בתנאים המקובלים בהלכה, לצורך חולה וכדומה, בודאי לא בשדה או בבית של החבר. ג. ממילא אין להשאיל לו כלים לעבודה הנ"ל משום מסייע לדבר עבירה.