הימנעות מתשמיש המיטה בחודשי הריון מסוימים

שאלה:

שלום וברכה,
למיטב זכרוננו, ואולי אנו טועים – ישנם שני חודשים בתקופת ההריון, שבהם, על-פי הסוד (אולי), יש להימנע מתשמיש המיטה. אולי השלישי והתשיעי?
אודה להסבר, תיקון והרחבה.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מה שאתה אומר. הגמרא אומרת שבשלושה חודשים ראשונים התשמיש אינו טוב לאשה ולוולד. הרפואה היום אינה מכירה בעיה כזו כאשר מדובר בהריון תקין ללא הסטוריה של הפלות וכדומה, וכיון שחשוב לחיות באופן רגיל, זה צורך של בני הזוג ואין להמנע כשמותר, אין סיבה לחשוש לכך ולא נהגו להמנע. אשה שיש לה הסטוריה של הפלות מוקדמות חוזרות וכדומה, כדאי שתמנע בחודשים אלו מתשמיש, כך שמעתי מרופא נשים גדול בכנס רבנים שהשתתפתי בו, וכך היה מנחה הגאון רבי חיים גריינמן זצ"ל שהיה כידוע בקי גדול גם ברפואה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1