הטלויזיות דולקות בשבת בכל הבית

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי שאלה אלייך
אני שומרת שבת כבר תקופה ארוכה
ועל המשפחה שלי (אמא ואחים שלי) לא שומרים בכלל את השבת
וביום שבת יש לי איזה שהוא קושי כי יש לו בכל חדר בבית טלוויזה כולל בסלון וחוץ מהחדר שלי כל השבת הטלוויזיות דלוקות בכל הבית וכבר נמאס לי להסתגר בחדר שלי כל השבת בגלל זה
רציתי לדעת האם שאני יושבת בסלון ובלי ברירה הטלוויזה מולי אז אני רואה זה נחשב חילול השבת?
כמה שאני מבקשת לפני כניסת השבת לא להדליק את הטלויזה זה לא עוזר

וממש חשוב לי לדעת האם זה נחשב חילול שבת?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי על העוז והתעצומות נפש שאת מגלה! לא קל להקפיד כך על העקרונות החשובים נגד הזרם, ואין ספק ששכרך הרבה מאוד!

אין עליך איסור לשבת בסלון גם אם הטלויזיה דולקת, ובלבד שלא תשבי להסתכל בה, אלא מה שאת שומעת או רואה ממילא בחוסר שימת לב, זה בסדר.

מה שחשוב מאוד, למצוא חוג ידידות שומרות מצוות, שאת יכולה לבלות איתן בשבת, אולי להתארח לפעמים אצל משפחה של ידידים שומרי מצוות, כך תוכלי בשבת לא רק להמנע מאסיור אלא גם לחוות את קדושתה ויופיה והשמחה הרבה שבה.

תנסי ליצר קשר עם סניף "לב לאחים" באיזור מגוריך להתייעץ איתם מה יש להם להציע בתחומים אלו עבורך.

בהצלחה רבה!