משחק לוח ללימוד גמרא – האם מותר בשבת?

שאלה:

שלום וברכה.
אנחנו משפחה בעלי תשובה.
רכשנו משחק לוח חדש ללימוד חוויתי של גמרא.
האם מותר לשחק אותו כל המשפחה בשבת ? האם הוא מוגדר משחק או לימוד? איפה עובר הגבול? למשל, משחק רבעיות ללימוןד אוצר מילים של גמרא שהם, למעשה כרטיסים עם מילים – האם זה משחק או לימוד?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לשחק בשבת משחקי לוח וקלפים, גם אם זה לא היה מוגדר כלימוד, אדרבה השבת היא זמן מאוד מתאים ויפה לשבת עם הילדים למשחק. בנוגע למשחקי קניה ומכירה או משחקי הרכבה מסוגים מסויימים יכול להיות בעיה הלכתית, אבל לא במשחקים הנ"ל.

תוכלו לראות כאן הרבה תשובות בענין זה.

מי יתן וכולנו נוכל להעיד על עצמנו שאנחנו בעלי תשובה!

יום נעים!