חציצה לאחר טבילה – מיעוט שאינו מקפיד

שאלה:

שלום וברכה!
טבלתי ולאחר הטבילה מצאתי הפרשה יבשה באף ונזכרתי שלא עיינתי ובדקתי שוב לפני הטבילה, בערב ניקתי את האף כפי שאני רגילה הכנסתי אצבע לחה והוצאתי הפרשות ואז אני זוכרת שעבר לי בראש שממילא אני עוד יעשה עיון ויבדוק שלא נשאר כלום אח"כ כשעיינתי הסתכלתי היטב על הפנים לראות שהם נקיות לגמרי אך שכחתי להכניס אצבע לאף לבדוק שהכול נקי, הבלנית שאלה אותי אם נקיתי אף וזכרתי שכן עברתי עליו ורק אחרי הטבילה פתאום נזכרתי שלא בדקתי שוב בפנים, אני לעצמי לא מקפידה על זה בכלל, רק מה שמפריע לי בהרגשה, או שרואים אבל לא ניקיון יסודי שלא ישאר כלום, מיד כשחזרתי הרמתי טלפון לרב הוא שאל אם נקיתי לפני אמרתי שכן והוא אמר שזה בסדר, אבל הרגשתי שאולי לא מספיק פרטתי, ועברו מאז מספר ימים ואני עדיין לא רגועה מהעניין הזה.
אודה לכם אם תוכלו לענות לי על השאלה
וגם אשמח להבין מה נקרא חציצה שנשים מקפידות עליה.
תודה רבה, רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בדבר שלא מקפידים עליו בכל מקרה בדיעבד הטבילה היתה בסדר ואין כל סיבה לדאגה עכשיו. דבר שמקפידים הכוונה שיש איזה שהוא סיטואציה שאכן הדבר הזה מפריע ומורידים, אבל אם מדובר בדבר שאינו מורגש שאף פעם לא מקפידים על כך – אינו חוצץ.

בהצלחה רבה.