הגעלת כלים חדשים

שאלה:

האם יש כלים שניתן להגעיל בבית?
הבנתי שאם ממלאים את הסיר עד שפתו באופן שכשהוא מבעבע גולש המים זה בסדר
אבל כשאמרו לי את זה זה היה עבור כלי בשרי שנטרף מחלבי. השאלה אם ניתן לעשות זאת גם בסירים חדשים
פשוט אין לנו באיזור הגעלת כלים ויש כלים שאני זקוקה להם די דחוף כך שאשמח לפירוט מה ניתן להגעיל בבית אם בכלל ובאיזה אופן

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אין צורך להגעיל סירים חדשים, בזמנינו לא מורחים שומן מהחי על הכלים בעת היצור. מי שרוצה לנהוג בכך ולהחמיר על עצמו, די במילוי הכלי מים ולהרתיח. דוקא לענין הגעלת כלי שנאסר בבשר בחלב יש להחמיר יותר להטביל כולו בסיר מים רותחים על האש

מקורות:

הליכות שלמה פסח פרק ג אות ד.