מצעים למיטה בשבעה נקיים

שאלה:

שלום
למנהג הספרדים, האם ניתן לשים מצעים מיטה כאשר הסדין לבן ויש בו פרחים צבעוניים?
אשמח למקור

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שכוונתך לשבעה נקיים בהם נהגו לשים סדין לבן במיטה. למעשה, כיום פחות מקפידים על כך, כיון שלובשים גם בשינה בגד סמוך לגוף לבן ומעיקר הדין די בכך, אולם מי שמקפיד על מנהג זה תבוא עליו הברכה. אם רוצים להקפיד על מנהג זה, רצוי שלא יהיו פרחים צבעוניים. כמובן כתם בימי טהרה על סדין זה במקום הלבן עשוי להיות בעיה.