להקל לספרדי להסתפר בליל ל"ד בעומר בשביל שלום בית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם יש מקום להקל לספרדי להסתפר ולהתגלח ביום חמישי בלילה אחרי צאת הכוכבים השבוע?
ל"ד בבוקר יוצא יום שישי.
לצורך שלום בית

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה שלום בית? אני בטוח שאם תאמר לאשתך שרבני בית ההוראה גילו לך את העובדה הפשוטה, שבזכות ההקפדה על דיני האבלות על תלמידי רבי עקיבא, אזי רבי עקיבא וחבריו ותלמידו רבי שמעון בר יוחאי יהיו מליצי יושר בשבילכם לחיים טובים ומאושרים יחד, שמחה ושפע ברכה בכל הענינים, היא לא תרשה לך לגלח את הזקן לפני המועד הקבוע בהלכה…

מה שצריך זה רק לספר לה את כל זאת, ואני בטוח שהיא תשמח בזכות הגדולה לקיים את רצון הד' ולכבד את התורה ולומדיה.

ערב טוב ומבורך.