שאלות בבשרי וחלבי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שלוש שאלות:
אכלתי מאכל עם בצל חי (סלט עם שמן וחומץ וזה אבל עם בצל לא מטוגן), ולאחר מכן בשר. ואחרי כמה זמן צחצחתי שיניים, האם המברשת שיניים עדיין טוב גם לחלבי או שהיא תגרום לי להיות בשרית כשאצחצח?

ב. אם אוכלים בשר ממש עם בצל לא מטוגן או בשר חריף וישר אחרי זה מצחצחים שיניים אז המברשת טובה גם לחלבי ולהיפך אם אוכלים מאכל חלבי עם בצל, ואז מצחצחים אז לבשרי? וכמה זמן צריך לחכות לפני הצחצוח בשביל שזה לא יהפוך את המברשת שיניים לבשרית או חלבית במידה וזה כן משפיע….

ג. קניתי סושי במקום בשרי, הסושי עצמו היה ללא בשר, זה היה עם דג מבושל או אפוי או משהו כזה ועוד דברים אך לא ממש עם בשרי.
בשבת נפל לי חתיכת אורז על המגש של הלחם, האורז הזה יתכן ונגע במשהו חריף כי אכלתי את זה עם ג'ינג'ר וסויה ויתכן והיה בפננים גם וואסבי … האם המגש הפך לחזקת בשרי או משהו? או שהוא טוב גם לארוחה חלבית לאחר שטיפה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה במברשת שיניים, גם אם נשאר משהו הרי הוא קר ורחצת את המברשת.

כנ"ל אין כל בעיה וכך עושים כל העולם.

אין כל בעיה במגש של שהלחם ואם הוא נקי זה מצויין.