שקית תה בכלי שני

שאלה:

שלום וברכה. ככל שראיתי, השולחן ערוך פוסק שמותר לשים תבלין בכלי שני. מדוע אם כך החמירו בשקית תה? האם שקית תה אינה תבלין? תודה.

תשובה:

הוראת הגרש”ז אויערבך ידועה שמה שאמרו שתבלין אינו מתבשל בכלי הוא דוקא כשאינו שחוק [ראה ארחות שבת ח”א עמ’ כח]. כך שדבריך הן רק ראיה לדבריו, שהרי כפי שציין הערוך השלחן בדבריו הידועים, עינינו הרואות שתה מתבשל גם בכלי שני.

שבת שלום.