מגבת נפלה על הריצפה – האם יש לחשוש לפירורים של חמץ

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה

ראיתי במטבח מגבת שנפלה לרצפה והרימו אותה, כמובן שהבית כשר לפסח אבל אני יודעת שמה שנפל לרצפה לא משתמשים בו, האם יש בעיה באוכל שלנו? (כי עם מגבות מטבח עושים הרבה דברים מלנגב את הידיים עד לנגב סכו"ם…) וגם לפני זה ניערתי בחדר שלי את הלפטופ שלי כי היה עליו פירורים, והלכתי למטבח וניערתי שם את הבגדים שלי ואולי נפל פירור לרצפה של המטבח ואולי המגבת נפלה על זה…

חג שמח

תשובה:

מועדים לשמחה,

אין צורך לחשוש עד כדי כך. אכן יש שהקפידו שלא לאכול מאוכל שנפל על הריצפה אפילו בריצפה נקיה כשלנו, אבל מגבת זה כבר חומרא יתרה שאין צורך להקפיד בזה.