חידוש בגד בספירת העומר

שאלה:

שלום וברכה,

במשפחתנו נהגו שלא ללבוש בגד חדש מאחר חג הפסח עד ל"ג בעומר.

שאלתי היא, כמה זמן צריך ללבוש בגד למשל היום בפסח, כדי שהוא ייחשב מחודש ושיהיה אפשר ללבשו לאחר חג הפסח בימי הספירה? האם צריך כמה דקות או חצי שעה, מהו הזמן הנדרש?

2. האם זה נכון בכלל דווקא כ ן מותר ללבוש בגד חדש בימי הספירה, אם הוא לא נוהג לברך שהחיינו, ומה הדין אם תמיד חשבו שאסור ודווקא מותר, האם צריך לעשות התרת נדרים לכך?

תודה.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בענין בגד חדש בימי הספירה לא שייכים הגדרים של בין המצרים. כאן הענין הוא שלא מברכים שהחיינו בספירת העומר, ולענין זה אם כבר לבשת בגד פעם אחת והנהנית ממנו, שוב אין מברכים עליו שהחיינו בלבישה השניה. אינני יודע לתת בזה זמן. תלבש חצי שעה.

האמת שמן הדין מה שלא מברכים עליו שהחיינו לא נהגו להקפיד שלא ללובשו בימי הספירה, אבל בעל תרומת הדשן הקפיד על כך ועוד גדולים, ולכן אם אתה רוצה לבטל מנהג זה יש לעשות התרת נדרים.