כשרות כלים

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,
לפני שנה השתמשתי במספר כלים חדשים בחג הפסח ולאחר החג הנחתי אותם בארון נפרד אך ללא סימון בשרי/חלבי. כעת בחג פסח זה, כעבור שנה, ברצוני להשתמש בהם שוב אך אני לא זוכרת מה חלבי ומה בשרי. מה עליי לעשות?
תודה רבה מראש ומועדים לשמחה!

תשובה:

מועדים לשמחה,

באופן עקרוני ניתן להקל להעביר חלבי לבשרי או להיפך אם לא השתמשו בזה שנה שלמה. ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט. א"כ כש"כ במקרה זה שיתכן שאתם לא מעבירים אלא אינכם זוכרים ויתכן שבסופו של דבר אתם משתמשים בכלי בדיוק באותו אופן שבו היה שימושו בשנה שעברה. אולם יש צורך לעשות הגעלה.