נדר בעניני כשרות

שאלה:

אדם שאסר על עצמו כשרות מסוימת והחליט שלא לאכול מאותה כשרות, מה דינו לגבי אותה כשרות?

תשובה:

שלום רב,

א. אם שאלתך היא מה דינו לגביו, התשובה היא שאם זה עניין של חומרא, שכשרות מסוימת נוהגים להחמיר בדברים מסוימים והכשרות שאינו רוצה לסמוך עליה אינם מחמירים בזה, וכד', לכאורה עלו לעשות התרת נדרים כמו בכל מנהג טוב שנהג להחמיר. אולם אם בתחילה היה סבור שהכשרות אינה מספקת דיה ואח"כ התברר לו שזה פחות או יותר אותו הדבר כפי שהוא נוהג, אין כל צורך בהתרת נדרים.

ב. אולם אם כוונתך היא מה דינו לגבי אחרים, ברור שחומרא זו היא רק כלפיו, והוא יכול לתת את זה לאחרים וכד'.