ספגטי בצלחת בשרית ועליו גבינה

שאלה:

שלום רב

גיסתי חיממה צלחת בשרית עם ספגטי במיקרו בשרי. כוונתה היתה להעביר את הספגטי לצלחת חלבית ואז לשים עליה גבינה צהובה. הבעיה שהיא שכחה ושמה את הגבינה על הספגטי בעודו בצלחת הבשרית וכך אכלה.

כעת לאחר יומיים היא שואלת אם הצלחת נאסרה? שאלתי אותה אם הצלחת או הספגטי היו חמים ממש באופן שאי אפשר לגעת בהם כמה שניות(מה באמת ההגדרה המדויקת של יד סולדת בו מבחינת שניות?) , והיא ענתה שכעקרון היא לא ממש רגישה לחום אבל לא נראה לה. היא גם הוציאה את הצלחת מהמיקרו בידיים ללא שימוש במגבת וכו׳ מה שבאמת גורם לי לחשוב שהיא לא התחממה מספיק.

בקיצור אמרתי לה שלדעתי הצלחת מותרת, האם נהגתי נכון?

תשובה:

שלום וברכה

ההגדרה אינה מדוייקת. אנחנו חוששים שכבר חום של 45 מעלות הוא חום שהיד סולדת בו, שהרי לא ניתן כפי שהיא עצמה אומרת לתת גדר של יד סולדת כאשר זקני ירושלים כידוע היו מחזיקים כוס תה רותחת בלי שום בעיה…

אבל אני רק רוצה להעיר, שכיון שהמיקרוגל אינו נקי אף פעם לגמרי, אסור להעביר את הספגטי לצלחת אחרת ולאכול עם גבינה! הוא בחזקת בשרי!

יום טוב.