הדבקת תחבושת או טיטול בשבת קודם השלכתם לאשפה

שאלה:

שלום וברכה,
סליחה על השאלה, אבל אין לי את מי לשאול…
רציתי לשאול לגבי תחבושת הגיינית בשבת – קראתי כאן באתר על האופן איך מותר להשתמש בשבת, אבל לא מצאתי התייחסות מה לעשות כשמסירים את התחבושת מהבגד בגמר השימוש. האם מותר בשבת לגלגל את התחבושת ולעטוף בנייר לפני השלכתה לפח? השאלה שלי כי בעצם ע"י כך משתמשים בדבק, וזה לא מיועד אח"כ שיפתחו את הדבק.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בס' שמירת שבת כהלכתה פרק לה הערה סז בסופה כתב, שנראה שכיון שזורקים לאשפה זה נחשב קשר שאינו של קיימא ומותר, כי בעצם אין שום צורך שישאר. אמנם יש שנהגו להחמיר על עצמם בזה, ותבוא עליהם הברכה.