גזר נפל על הכיריים

שאלה:

נפל על כירה שנוקתה לפני יומיים גזר שטוף כאשר האש דלקה ושמתי אותו בסיר לאחר ששטפתי שוב, מאז שנוקתה הכירה רק חיממתי מרק בשרי על הכירה, האם זה בסדר? האם המרק שהכנתי עכשיו (פרווה) טרף כי שמתי בו את הגגזר השטוף שנפל על הכירה ?

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהכיריים היו נקיות ולא היו בשימוש אסור ביממה האחרונה [גם בשר וגם חלב] זה לא נאסר. כמו כן, אם נפל על הכיריים כשהיו קרים ודאי אין חשש.