נדרים

שאלה:

הרב סליחה אבל קרה לי מקרה היום התניתי קודם כל שכל מה שאני יגיד בהקשר לסיגריות זה יהיה בצחוק כי אני רוצה לעשן והמחשבות שלי מנסות לגרום לי לא לעשן ocd נראה לי חשבתי שאמרתי משהו היום ואז אמרתי אני מבטיח שאני לא אתפלל או לא יעשן כאילו בשביל להיזכר מה אמרתי מיקודם לא בכוונה באמת לא לעשן או לא להתפלל רציתי לדעת אם זה נחשב ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין ממך שמדובר בדבר לא רצוני, בעיה שאתה מודע לה שהיא קיימת אצלך, במצב כזה אין שום משמעות לנדרים שאתה מוציא מפיך באופן בלתי נשלט לגמרי.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

23 תגובות

  1. הבנתי תודה פשוט עכשיו חשבתי על זה שאני לא יעשן ואני לא יודע אם אמרתי את זה בפה כי נראה לי התכוונתי שאם אני אגיד את זה בפה זה יקרא אני נלחם איתם (המחשבות ) כל השבןע ואני מתבלבל כבר בהקשר לסיגריות התניתי בכתב שכל מה שאני אגיד בהקשר לזה זה יהיה בצחוק

  2. תפסיק לעסוק בנדרים. לגביך הכל בטל ומבוטל, גם בלי לכתוב על נייר ולא משנה אם תחשוב או תאמר. לעצם הענין, העישון מזיק לבריאות…

  3. הרב אני מנסה לא להתייחס לזה אבל היום אמרתי משהו בכוונה כאילו אמרתי שאם אני יאכל את איזה משהו אני אפסיק אולי נדרתי את זה וחשבתי להגיד שאם אני לא יאכל כי חשבתי שאת זה אני יעשה אז אני אמרתי את זה והתבלבלתי פשוט באמירה אני מצטער פשוט אני בלחץ מזה כי אני חוזר לעשן ביום שני עשיתי הפסקה קטנה ועכשיו אני רוצה לחזור ועשיתי טעות אני לא יודע כבר מה לעשות תודה רבינו

  4. הרב סליחה אבל שאלה אחרונה שעבר ביטלתי כאילו אמרתי שאני מבטל את כל מה שאני אנדור כאילו שלא יחשב בבעיה שלי ואולי נדרתי את זה לא יודע אם זה אפשרי אבל ואז נדרתי שאני לא יעשן יותר מפעם נראה לי בכוונה ואני לא יודע אם זה תופס אני מפחד שזה נקרא הנדר אני מנסה להתגבר על המחשבות אבל לא יודע חמה נראה לי נדרתי בכוונה שאני לא יעשן אפשר ץשובה רבינו

  5. הרב באמת תודה על כמה שעשית אני יודע שקצת שיגעתי איתך ברוך ה אני מרגיש שאני מצליח להתגבר אבל יש לי שאלה אחרונה אני לא זוכר מתי נדרתי או נשבעתי את זה אבל נדרתי כאילו אם אני יהיה השבוע בירושלים אני לא יעשן ואני לא זוכר שזה היה לפני הבעיה של הנדרים או אחרי בגלל זה אני לא יודע מה לעשות ויש לי מהבית ספר איזה משהו בירושלים מחר אני לא יודע אם ללכת או לא אפשר רק שתעזור לי בזה וזהו ?

  6. רבינו סליחה לא יודע אם זה או סי די פשוט אני מרגיש שאני חייב להשבע בחיים שלי שאני אפסיק לעשן בשביל לעשות משהו נגיד הפעם נדרתי נראה לי שאני אפסיק ךעשן אם אני לא אלבש מכנסיים שחורים במסיבה ויש לי הרבה נדרים כמעט כל יום אני נודר דברים כאלה וקשה לי לפעמים לקיים את הנדרים זה באמת קשה לי