ספק בנדר

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש דיין מסויים שאמר לי שאסור לאכול לחם לפני תפילת ערבית
אבל אמר לי משהוא כזה שאם משהוא שם שעון מעורר בזמן שהוא רוצה להתפלל ערבית וקורא קריאת שמע של ערבית [כלומר מהרגע שכבר נהיה חשוך] אז יהיה מותר לו לאכול לחם מאחר שקריאת שמע של ערבית הוא יצא ויש לו משהוא שמזכיר לו להתפלל
יצא לי פעם אחת שהכנתי כריך ולא עשיתי את זה ואכלתי לפני ערבית ואני בספק אם קיבלתי על עצמי לא להכין את זה לפני ערבית ואני בספק אם באמת התכוונתי לזה או שאמרתי בלי נדר וזה היה כדרך תשובה שאומרים שצריך להתוודות להתחרט וכו'
האם צריך לעשות על זה התרה?

תשובה:

שלום וברכה

אני לא כל כך מבין למה אתה חושב שיש כאן נדר, אם יש סיבה אמיתית לחשש צריך להחמיר ולעשות התרת נדרים, אבל יש לי יותר תחושה שי לך קצת לחץ מהנושא של נדרים וזה גורם לך לחשוב על כל מחשבה שחולפת לך בראש שאולי היה כאן נדר… לחץ כזה אינו בריא ויש לעשות הכל כדי להשתחרר מזה. בכל מקרה בלי אמירה אין נדר.

בהצלחה.