כשרות לולב

שאלה:

חברי ואני חיילים ספרדים. חברי הביא מהבית לולב ואני קבלתי לולב מהצבא ושמתי לב שהוא נפתח כמניפה – האם יצאתי ידי חובה כשנטלתי אותו?

תשובה:

שלום רב

כל עוד ניתן לאגוד אותו בטבעות באופן שהוא נסגר, ולא נעשה כבר באופן שצורת גידולו היא היא כבר באופן שהעלים נוטים עצם ישר לצדדים, הלולב כשר. ראה משנה ריש פרק לולב הגזול ובראשונים שם. מה שספרדים נהגו לקחת לולב סגור בקורא – השכבה החומה שעל הלולב, הוא מסיבה אחרת, שבכך בטוחים שהעלה האמצעי שמורכב כמו שאר העלים, משנים הדבוקים זה לזה, , לא נפתח, ולא נפרדו שני עליו באופן הפוסל. אשכנזים נהגו לבדוק זאת בעצמם ולכן דוקא מעדיפים בלי קורא.