טבל שהתערב בתבשיל

שאלה:

שלום רב.
תבשיל שיש בתוכו טבל. האם צריך לזרוק אותו אן שבדיעבד יועיל להפריש תרו"מ לאחר מכן מאותו מין שמונח לפני על השולחן? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט, ראה שולחן ערוך יו”ד סי’ של”א סעיף י”ח.

הבעיה היא יותר לגבי הכלי, ובזה אם זה עדיין בתוך 24 שעות שהטעם הבלוע מושבח, ניתן להפריש גם עליו [ולכתחילה לא ישתמש אחר כך בכלי עד אחרי 24 שעות] ואם כבר עברו 24 שעות יש אף להחמיר ולהגעילו. ראה כאן.