חוסר תקשורת בחיי הנישואין

שאלה:

שלום הרב. אני ואשתי שנינו מבית דתי נשואים כ15 שנה . בשנתיים האחרנות אין לאשתי חשק ללכת למקווה פעם הולכת פעם לא הולכת . טוענת שאני לא כל כך מקפיד על הגיינה האם זו הסיבה לכך אני ישן בחדר ניפרד הוא שיש סיבה אחרת שהיא לא רוצה מה לעשות?

תשובה:

שלום ידידי,

לא אוכל לייעץ לך כך במילים קצרות באינטרנט, אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי מסיבי! לא יתכן שתישנו בחדרים נפרדים, ולאשתך יהיו טענות משמעותיות לגביך בענין יחסי האישות ואף לך כנגדה, וזמן ארוך כל כך, ובכלל הדבר לא ילובנו ביניכם… כלומר אתה בכלל לא בטוח שהיא צודקת ולא עושה מאמץ לשפר את מצבך בענין זה… לכן אני מאמין שאתם זקוקים לעזרה צמודה ומקצועית כדי שתוכלו לנהל חיי נישואין מלאים ומאושרים.

בשורות טובות.