הנאה מתמונות שצולמו בשבת

שאלה:

שלום,
האם מותר להנות מתמונות וסרטונים של ילדיי שצולמו בשבת ע"י אשתי שלצערי אינה שומרת שבת?
אני מעוניין לערוך מצגת או קליפ לקראת יום הולדת ה-3 של הבת הבכורה שלי.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בסירטונים שניתן היה להסריט גם בימי חול, כמו שמבקשים מהם לשיר משהו ומסריטים, או הולכים איתם לגן השעשועים ומסריטים וכו', אין כל איסור, כיון שעבר כבר הזמן בו ניתן היה לעשות זאת ביום חול – בכדי שיעשו. אבל אם מדובר באירוע שלא ניתן להסריטו בזמן אחר, למשל ירד שלג בשבת בבוקר ועשו בובות שלג, וביום ראשון כבר אין שלג כזה, אסור ליהנות מהתמונות לעולם.

בשורות טובות ושיתקיים בכם במהרה ומלאה הארץ דעה את ה', שיהיה לכם בית יהודי אמיתי מתוך שותפות הדדית.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח ותודה,
    אני מבין שהפסק לגבי תמונות שלא ניתן היה לצלם בזמן אחר כדוגמת השלג באות מדבריו של רבי שלמה זלמן זצ"ל,
    האם הדברים התקבלו בקרב רוב הפוסקים בני זמננו?

  2. אינני חלילה מתווכח או ראוי להביע דעה אך גם ללמוד אני חפץ, מדוע לא ניתן להסתמך על השו"ע שקובע שהאיסור מותר לאחרים במוצ"ש אחרי זמן בכדי שיעשה?
    הרי אפילו בתבשיל שבושל במזיד בשבת שהוא איסור דאורייתא מפורש, גם שם התירו לאחרים לאחר זמן בכדי שיעשה.
    והרי כאן אצלנו מדובר באיסור דרבנן (להוציא דעת החזון איש ופוסקים אחרים שלדעתם יש איסור בונה\סותר מהתורה במעגל חשמלי ובפלאש של מצלמה וכו')?
    ואם תרצו לומר על עניין השלג שהיה דווקא בשבת כדוגמה, הרי שלפי כך אם אדם בישל תבשיל בשבת ואת אותו התבשיל יכול היה לבשל אך ורק בשבת (נניח שמשתמש בכלים מושאלים מחברו שאותם משאיל בשבת מחברו ורק לצורך השבת ואין לו כלי בישול כלל ביום חול), יהיה התבשיל אסור לאחרים לעולם?
    ואצלנו יש כאן איסור דרבנן ולא דהורייתא ומה עם צירוף העניין שאי שימוש בתמונות מסויימות שצלמה אשתו לצורך המצגת עשוי אולי לפגוע בשלום הבית?

  3. הסברתי, שאת התבשיל ניתן היה לבשל במוצאי שבת, אבל את המשחק כדורגל הזה שנעשה בשבת, או כוכב שביט שנופל בשבת וכו' אי אפשר לצם במוצאי שבת, כי הוא כבר נפל…