כלי מטבח שבאו מגוי

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

1) האם כל כלי הבית שהתמשו בהם בקר (גם לחלב וגם לבשר ) אפשר להכשירם על ידי שטיפה?
2) אם יש לי ספק אם השתמשן בחם או קר אני מיקל או מחמיר (מה הכלל של החמרה והקלה- דרבנן ודאורייתא?)

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה בטוח שכל השימוש היה קר מספיק רחיצה במים עם סבון.

באופן כללי ברור שאחרי 24 שעות שזה כבר ספק דרבנן ניתן היה להקל שאין צורך בהגעלה. אבל החכם עיניו בראשו, כפי שהבנתי משאלותיך הקודמות מדובר בכלים שהיו בשימוש ממושך אצל גויים, אני מניח שהכל היה במגע עם דברים חמים, זו צריכה להיות לדעתי נקודת המוצא שלך לגבי כל הכלים האלו.