ההורים מדליקים נרות במלון

שאלה:

הוריי בבית מלון. אני מעל גיל 25 .כעת נמצא בבית הוריי.
האם אני צריך להדליק חנוכיה בברכה בבית?
הם לקחו איתם חנוכיה אך אני לא יודע אם הנרות של החנוכיה יספיקו לחצי שעה, יש לי ספק בזה.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הורים אינם בבית אתה לא יוצא ידי חובה בהדלקתם, כיון שאתה לא סמוך על שולחנם שם, ואתה צריך להדליק בבית בברכה.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    האם זה נכון גם לגבי ספרדי
    המושג סמוך על שולחן הוריו לא נמדד אם היום אני לא סמוך כך נראה לי
    האם יש מקור לתשובה
    תודה
    מוטי

  2. התשובה הזו ודאי נכונה גם לספרדים ואסביר: כאשר אומרים שאדם יוצא בהדלקת הוריו אין הכוונה שהוא טפל להורים בקיום המצוה, אלא שקיום מצות נר חנוכה על פי חז"ל היא "נר איש וביתו", כלומר כמו שמזוזה בפתח הבית מועילה לכל אנשי הבית, כך נר חנוכה שנמצא בבית מועיל לכל אנשי הבית. אלא שכאן השאלה מי נקרא אנשי הבית? והתשובה: כל מי שסמוך על שולחן בעל הבית. ממילא זה הכל רק כאשר ההדלקה נעשית בבית בו אתה גר וסמוך על שלחן ההורים, אבל אם ההורים לא בבית ומדליקים במלון, בודאי אין המקום נחשב מבחינתך כמקום הראוי לקיום המצוה, ואתה בודאי לא נחשב שם כאחד מאנשי הבית.