מיקרוגל לחלבי ובשרי

שאלה:

חיממתי חלבי פתוח במיקרו ומיד לאחר מכן חיממתי עוף פתוח עם רוטב עד שהיה זעה על דפנות המיקרו. מה דין העוף, המיקרוגל והצלחת?

תשובה:

שלום וברכה

אסור באיסור מוחלט להשתמש במיקרוגל לחלבי ובשרי כאשר המאכלים אינם עטופים הרמטית בשתי עטיפות ולא נפתחו כלל! אינני יודע מה היה השימוש במיקרוגל לפני השימוש החלבי, כדי לומר לך אם הוא מותר באכילה… אם כך עשיתם גם בעבר אז גם את החלבי אין לאכול. השברי ודאי אסור, ואת המיקרוגל יש להכשיר באופן המבואר כאן. המלצתנו תמיד גם כשהמאכלים עטופים הרמטית לא להשתמש בו אלא לסוג אחד, כיון שמאוד מצוי שנפתח הכיסוי ואז צריך להכשיר וההכשרה אינה כל כך לכתחילה.