בשר בחלב במדיח כלים

שאלה:

שלום וברכה
עוזרת בית גויה שחושדים בה שרחצה צלחות וסכו״ם חלבים שאכלו בהם מאכלי חלב במדיח כלים בשרי עם צלחות וסכו״ם בשריים שאכלו בהם מאכל פרווה ועכשיו כל הכלים כל אחד במקומו מעורב עם שאר הכלים שא״א להכירם. מה עושים?
בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לברר אצל העוזרת האןם אכן כך היה. למעשה, כאשר יש לך ספק על כלי אם היה במדיח כלים באותה שעה או לא, ניתן להקל לאחר 24 שעות ששהה ללא שימוש, משום שספק דרבנן להקל. לגבי הכשרת הכלים שבודאי היו שם, אם הסבון יוצא מיד עם המים יש מקום להקל שאינם טעונים הכשרה, אם הסבון יוצא קצת אחרי המים החמים, יש צורך להגעיל את הכלים, למעט כלי זכוכית ממש, ראה כאן הרחבה רבה בענין.

שבת שלום וחנוכה שמח