זמן הדלקת נרות חנוכה בערב שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול: נוהגים אצלינו בבית להדליק נרות שבת חצי שעה לפני הצפצוף השני. כלומר: אם השבת מחר תכנס בעזרת ה' ב 4:16 אצלינו מדליקים נרות שבת ברבע לארבע. השאלה שלי: האם מותר לי ולאמי להדליק נרות בשעה זו ומתי אבא שלי אמור להדליק את נרות חנוכה כשכל השבוע הוא מדליק בשקיעה.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שגם אתן מצוות בנר חנוכה, המנהג שממתינים עם הדלקת נרות שבת עד 25-30 דק' לפני השקיעה [בערך 4:15], ואז מדליקים את החנוכיה, ומיד נר שבת, כדי לסיים את כל ההדלקות יותר מ20 דק' לפני השקיעה, להרויח גם את שיטת היראים ש20 דק' לפני השקיעה הוא כבר זמן בין השמשות, ראה ביאור הלכה סי' רסא. כלומר, מחר תאחרו מעט את הדלקת נר שבת ומקדימים כאמור הדלקת נר חנוכה, וכך הוא עיקר התקנה בערב שבת זו.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. רציתי לשאול: לא אמרתי "בלי נדר" לגבי הקדמת הדלקת נרות שבת בחצי שעה וככה נהוג אצלינו המון זמן. אם אדליק ב 4:15 בערך נרות שבת זה לא יהיה הפרת הנדר?

  2. הכוונה שלך בקבלתך היתה לעשות מה שראוי על פי דין, ובשבת זו שראוי דוקא לאחר מעט, זה לא סותר את הקבלה הטובה. להבא כל קבלה טובה יש לעשות בלי נדר.