הדלקה בבית למי שהדליק בבית הכנסת

שאלה:

בסד
שלום הרב!
שאלתי שבוע שעבר שאלה דומה אך נראה לי שהתשובה תהיה שונה.
הזמינו אותי לנגן ולהשתמש בהדלקת נרות של חנוכה (נר ראשון) לישראלים יורדים שאינם ידליקו אלא אם אנחנו נארגן. (יהיה שם מניין) שאלתי היא מה אעשה כשאני חוזר לבית? האם צריך להתכונן לצאת ידי חובה כשידליקו שם? האם כשאני חוזר הביתה יותר מאוחר אני אדליק עם ברכה את שלושת הברכות?

תשובה:

שלום וברכה

בהדלקת נרות בבית הכנסת לא יוצאים ידי חובה ובודאי עליך להדליק שוב בבית בברכה. אלא שאם בני הבית כולם יהיו בהדלקה בבית הכנסת וישמעו כולם ברכת שעשה ניסים, בבית תברכו רק להדליק נר חנוכה, אבל אם אם יש בבית מי שלא שמע שעשה ניסים, תברך בבית את שתי הברכות.

מקורות:

שו"ת התעוררות תשובה או"ח סי' קג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד

    תודה רבה.
    1) מה לגבי ברכת שהחיינו זה אותו דין כמו שעשה ניסים?
    2) אם הילדים שלי נשארו והם מתחת לגיל חינוך האם אפשר לחזור שוב ולברך או שמדובר רק כשהם בגיל מצוות שאפשר לחזור ולברך?
    3) האם דין זה נוהג גם אם זה בבית ולא בית כנסת . אך יש 10 אנשים?

  2. בודאי, לגבי שהחיינו זה מפורש במשנה ברורה, החידוש הוא שגם שעשה ניסים מברך רק אם יש לו בני בית.
    ילדים מתחת לגיל חינוך זה לא מספיק.
    במקום כזה אין להדליק חנוכיה.