קבלה טובה שלוש פעמים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי מדיין אחד שאמר לי שאם בן אדם קיבל על עצמו מנהג טוב שלוש פעמים לפחות [סתם להביא דוגמה לקרוא כל יום 10 פרקי תהילים] והיה מקרה משהוא היה אנוס יום אחד והוא לא יכול לקרוא עקב דבר מסויים אז הוא לא חייב לחפש שלוש אנשים שיתירו את המנהג והוא יכול באופן זמני לעצור את זה ואז להמשיך מבלי לעשות התרה

האם זה אותו דבר בקבלה בפה שאם משהוא קיבל על עצמו קבלה בפה שהבנתי שלקבלה בפה יש דין של נדר שבמקרה מסויים שבאופן חד פעמי יהיה מותר לא לעשות את הקבלה בפה או שאי אפשר וזה נחשב עוון נדרים כי נראלי ששמעתי בשיעור של הרב זמיר כהן באנטרנט שההיתר הזה להפסיק מנהג טוב זה במקרה של מנהג שנהגו מעל שלוש פעמים אבל באמירה בפה שזה נדר אי אפשר האם זה ככה?

תשובה:

שלום וברכה

כנראה כוונת אותו רב שלענין מנהג טוב שנהגו שלוש פעמים ולא התנו שיהיה בלי נדר, אם לא היתה כוונה לקבלה גמורה נהגו לסמוך על המודעה בערב ראש השנה והוא אינו נחשב נדר. נדר או קבלה בפה היא נדר גמור ואין להקךל, כמו כן מי שלא עשה מודעה בערב ראש השנה אינו רשאי להקל.