הפרת נדר בטעות

שאלה:

שלום רב
הבוקר נדרתי נדר שלא אוכל בשר כל השבוע אם הביקורת תעבור בשלום.
שכחתי מהנדר לגמרי ואכלתי בתמימות בשר. רק לאחר מכן נזכרתי בנדר.
מה עלי לעשות?
אני מעוניינת להמשיך ולקיים את הנדר.

תשובה:

שלום וברכה

זה חבל מאוד, ומלמד אותנו כמה צריך להיות זהיר שלא לנדור שום נדר משום סיבה שהיא!!! רצית לעשות משהו חיובי ולבסוף עברת איסור מהתורה של ביטול נדר… מעתה עד סוף השבוע יש להזהר מאוד שלא לטעום בשר, ולהבא לא לנדור כלל. בכלל אין שום מעלה רוחנית באי אכילת בשר, כך שכלל לא הבנתי מה התכלית בנדר הזה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לך כבוד הרב,עד היום הייתי מתגלח בסכין ולפני חודשיים אמרתי לעצמי הפסיק ואקח על עצמי להיתגלח במכונה,הפסקתי עם הסכין אך יש לציין שלא ניפצעתי כלל,התחלתי עם המכונה וזה ממש מגרה לי את העור וגם פוצע מאוד מאוד עד דימום.
    איך הוכל להתיר את הנדר.
    תודה לך מקרב לב.

  2. לא הבנתי מה הקשר כאן לנדר, יש כאן בעיה חמורה שמי שמתגלח בסכין כל שתי שערות שמגלח עובר באיסור חמור מהתורה!! חלילה לך לחזור בך מקבלה חשובה זו, ואם המכונה שקנית לא טובה, יש מכונות מצויינות וכשרות. תתייעץ עם אנשים שמצויים בתחום.

  3. שלום אחשלי הקטן האשים אותי שלקחתי חפץ פרטי שלו ונדרתי לו בכל מה שיש לי (תוך כדי שהחזקתי סידור) שלא נגעתי לו בחפץ וכעבור כמה ימים אני פתאום נזכרתי שלקחתי לו את החפץ וכשנדרתי לא זכרתי בכלל אז הנדר הוא נחשב?