מה עדיף ללמוד תורה או למנוע ממישהוא לחלל שבת?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אבא שלי לא כל כך שומר שבת,ביום שבת בדרך כלל אחרי קידוש הוא קורא עיתונים כמו ידיעות אחרונות וכו וקראתי בילקוט יוסף שהרב עובדיה יצא נגד קריאת עיתונים [בכלל שאינם דתיים] בכלל בימי החול.
יש לנו בבית כל מיני משחקים כמו רמי שחמט רציתי לשאול
האם מותר ביום שבת לשחק במשחקים האלה?
והאם יהיה מותר כדי למנוע ממנו להשתמש במחשב או לעשות דברים כאלה בשבת לשחק בשחמט במקום לקרוא עיתונים?
ואם יש אפשרות או ללמוד מתוך ספר בשבת או למנוע ממשהוא מלשחק במחשב בשבת במקום לקרוא ספר מה עדיף יהיה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לשחק בשחמט בשבת, קריאת עיתונים לא תמיד בהכרח כרוכה באיסור, כאשר יש הנאה בעצם הקריאה ולא מדובר בפירסומות וכו', יש צדדים להקל, ראה כאן [ספציפית על העיתון הנ"ל כמובן יש איסור גמור גם ביום חול, אבל זה ענין אחר]. מחשב כמובן זה איסור גמור, אבל אתה לא יכול לקחת אחריות על כל מעשיו של אביך, אתה צריך לבנות את עצמך, להשקיע בלימוד, לספוג את קדושת השבת, ללכת לבית הכנסת לשיעורי תורה וכו', אין כל טעם לקבל אחריות על מעשי המשפחה ולהיות רדוף מזה. זה בסך הכל ישבור אותך ויחליש אותך.

בהצלחה רבה