חוסר בתקשורת

שאלה:

שלום,
יש לי בעיות שלום בית עם בעלי. הוא אינו משתף אותי בדברים. לאחרונה הבחנתי שבאמת אין לו במה לשתף. הוא משעמם ומשועמם, אנחנו בבית עם ילדה בת שנה וחצי ואני בהריון מתקדם.
רוב היום אנחנו סביב הילדה. עולים לישון בשעות מוקדמות מרוב עייפות ושיעמום.
קשה לי בזוגיות שכל יום רק דועכת, שקטה ודמומה.

בעלי לא היה כי דברן. אבל זה הגיע למצב של שתיקות יום שלם ובעקבות החוסר שיח והתקשורת אנחנו מנותקים. אין מקום לקום וללכת. אבל זה ממש קשה להתנהל ככה.. יום יום.
אודה להכוונה כי כבר קשה לי

תשובה:

שלום רב,

אולי תנסי למשוך אותו לאיזה יציאה משותפת ולהשאיר את התינוקת בבית כמובן. או פשוט להכין ארוחת ערב משובחת וכטוב ליבו באוכל לפתוח את הנושא עד כמה זה מפריע לך, ומציק לך. עד כמה זה תופס לך את הראש משך כל שעות היממה, ומה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב. כלומר, לא לבוא בתלונות אליו משום שהוא אינו דברן. אלא להסביר לו שלך זה מאד מאד מפריע, ואולי הוא יכול לעשות מאמץ כדי להקל עלייך. נסו לחשוב על דברים משותפים שאתם יכולים לעשות שזה יביא אותכם לשיחות נעימות ולתת לך תחושה טובה.

הרבה הצלחה.